2020 är här!

Sitter vid mitt skrivbord. Kanske något rörigare än jag skulle vilja. Nya år börjar inte alltid i ordning och reda. I alla fall inte i mina. Livsverk hade ett händelserikt 2019 med en spännande start av ny verksamhet i Frankrike. Nu finns det två plattformar. En i Stockholm med psykoterapi, handledning och utbildning. En på olivgården i Frankrike med fokus på utbildning, kurser och retreats.

I vår och sommar prövar Livsverk till exempel en helt ny kurs med fokus på stresshantering och hälsa. En dröm som legat inom mig sedan många år tillbaka och grott. Idén om att kunna erbjuda människor som är i utmattning, eller på väg in i utmattning, riktigt bra redskap för att skapa sig en ny livsstil har funnits där. Att skapa en sådan kurs har känts oerhört angeläget allt sedan min egen utmattningsdepression i början av 2000-talet. Förändring på riktigt och inte bara lindring av symtom är målet. Förändring på riktigt innebär att något nytt tar plats inom en och i ens liv. Tillsammans med en av mina nära vänner, Emma Lindeblad, psykolog och PhD, har jag utformat denna kurs på fyra dagar. Platsen är La Royrie i södra Frankrike. Platsen som nu efter nio månader blivit mitt andra hem. Den är en skön kontrast till Stockholmslivet. Platsen är gammal, orörd och romantisk. Förutom att gården producerar en rad ekologiska produkter, allt ifrån olivolja till ekologiska hudvårdsprodukter däribland en helt ny ekologisk parfym utan kemikalier, ska gården allt mer inriktas mot hälsobringande aktiviteter för människor intresserade av utveckling, läkande och hälsa. Kurser inom psykoterapi och hälsa, yoga och meditation erbjuds.

Handledningsdagar för Emotionellt fokuserad terapi är planerade vid tre tillfällen under våren och tidig sommar. Under Kristi himmelfärdshelgen håller en annan vän och kollega yogaklasser på La Royrie. Mer info läggs ut här på hemsidan efter hand.

En annan nyhet är podcasten ”Hej Kärleken” där de första avsnitten släpptes redan före jul. En Podcast som jag gör tillsammans med två vänner och som handlar om Emotionellt fokuserad terapi för par. 

Det finns alltså goda skäl att komma till La Royrie i vår och sommar. Hoppas att vi blir fler som hittar till detta lilla paradis på jorden. 

Så vid mitt röriga skrivbord försöker jag nu få ihop alla bitar, samla ihop dem till en helhet inför detta nya år. Som lite försiktigt har startat. Rörigt är väl i själva verket något bra. Det finns plats för att saker och ting tar form ur detta röriga. Emellanåt lämnar jag skrivbordet och går bort till min mottagning och träffar par, går på yogaklass, handleder och ger tid och utrymme för meditation. Och så tar allt så sakteliga form. Ett lite sent men ett innerligt gott nytt 2020 till er alla!