Kurser

Ny kurs: Ett liv i balans och harmoni

Ett liv i balans och harmoni 

15-18 juni 2020 La Royrie, Grasse

Kursen som lär dig att hitta kontakt med dig själv, som hjälper dig att förstå hur din kropp och ditt sinne reagerar på stress och hur du kan skapa harmoni, balans och välbefinnande i ditt liv.

Ett sätt att hjälpa den stressade nutidsmänniskan att kunna leva i harmoni och balans är att ge kunskap om betydelsen av medveten närvaro, nära trygga relationer och ett sammanhang som är meningsfullt i sitt liv. Kursen är utformad för dig som vill skapa en ny livsstil utifrån din egen unika livssituation och personlighet. 

Kursledare

Marianne Gustafsson

Marianne är socionom, leg psykoterapeut och handledare/lärare i psykoterapi. Hon arbetar i Stockholm och Frankrike med psykoterapi, handledning och utbildning. Marianne praktiserar yoga och meditation sedan många år tillbaka. Hon har särskilt intresserat sig för hur man kan skapa lugn istället för stress och uppnå god hälsa och välbefinnande i sitt liv.

Emma Lindeblad

Psykolog och PhD Emma Lindeblad arbetar i Växjö med forskning, utbildning och behandling. Emma Lindeblad praktiserar Mindfulness och har ett stort intresse för natur och djur och deras påverkan påvårt välbefinnande

Kursens huvudsakliga innehåll

Övningar i Mindfulness och medveten närvaro kommer att vara ett grundläggande inslag i kursen. Kursen kommer också att ge teoretisk kunskap och förståelse kring vilka processer i kropp och sinne som leder till stress och hur vi kan hitta strategier för att förebygga och ta hand om stress när den uppstår. Den kommer också att fördjupa förståelsen kring betydelsen av nära relationer, en trygg anknytning, meningsfullhet, kreativitet och medkänsla/självmedkänsla (compassion). Kursens innehåll utformas till viss del tillsammans med deltagarna, och övningar anpassas till den praktiska vardagen som ska hanteras. Det finns möjlighet till individuell vägledning, samtal och övningar under hela kurstiden.

Kursens fokus är på att öva på nya sätta att hantera stress och därmed skapa harmoni och balans. Genom praktiska övningar där vars och ens erfarenheter och behov vägs in får du möjlighet att få ut så mycket som möjligt av kursdagarna. 

Under veckan serveras vegetarisk mat. Kursen ges 4 dagar i följd på den charmiga Olivgården La Royrie, Provence. Närmaste lilla stad är Grasse 3 km bort. Bara 2 mil ner mot kusten ligger Cannes och endast 3 mil till Nice. La Royrie har funnits sedan 1500-talet och var på den tiden ett kloster. Olivgården upplevs av många som en mycket vilsam och harmonisk plats.  Det gamla stenhuset är beläget mitt i en stor trädgård av kryddor, växter, blommor och cirka 200 magiska olivträd. Mitt i Olivgården ligger en pool som ger svalka när vädret är varmt. Det är härligt med promenader i den lummiga gården och sitta på gamla stenmurar eller vila sig mot ett av de nästan tusen år gamla träden. Huset där boendet förläggs för dem som väljer att bo på gården är charmigt, franskt lantligt. 

Kursupplägg dag 1-4:

OBS. Dag 1 Start kl 10.00 med fika

07.00: Meditation och enkla Yogaövningar

08.00: Frukost

9.00-10.00: Förmiddagspass

10.00: Fika/Paus

10.30:Aktivitet/Gruppövning/Individuell övning

12.00: Lunch

13.00-14.30:Eftermiddagspass

14.30: Fika/Paus

15.00:Aktivitet/Gruppövning/Individuell övning

16.30: Samling, reflektion

18.30: Middag

Anmälan

Skickas till: t.marianne.g@gmail.com

Anmälan är bindande. 

Obs: Begränsat antal, max 10 deltagare.

Tid och plats

15-18 juni 2020

Kursgården La Royrie

88 Chemin des Hautes Ribes

06130, Grasse, Frankrike

se karta nedan. 

Kursavgift

12 000 kr 

Alla måltider ingår i kursavgiften.

Varje deltagare får även en skrivbok, penna samt en presentpåse med ekologiska produkter från gården. 

I samband med anmälan skickas faktura till din e-postadress.

Boende: 

Boende finns på gården, se nedan. För gäster på retreats och kurser ges 15% rabatt på boende på La Royrie.

Det finns gott om andra möjligheter till boende i närheten. Här kommer två rekommendationer:

Våra rum:

Chambre des Mariés Dubbelrum, 2 pers

100 euro per natt (inklusive frukost)

Chambre des Oliviers Dubbelrum, 2 pers

100 euro kr per natt (inklusive frukost)

Gîte du Roy René

Lägenhet: 3-5 personer

100 euro per natt (ev tillägg frukost 10 euro per person)

Livsverk bedriver psykoterapi, handledning, utbildning och organisationsutveckling i en varm, nytänkande och kreativ atmosfär med fokus på läkning och hälsa. Genom att inhämta ny och aktuell forskning inom området stimuleras företagets till ständig utveckling, förändring och lärande.