Kurser

Utveckla ditt EFT-arbete med par! Metodhandledning i EFT vår och sommar 2020 i södra Frankrike.

För dig som gått minst en grundläggande utbildning i EFT, Emotionellt fokuserad terapi för par (Sue Johnsson) finns nu möjlighet att komma på 2-dagars workshop med fokus på handledning i metoden EFT. Vi kommer att hålla till på vår kursgård ”La Royrie” i Grasse, södra Frankrike. Gruppen är begränsad till 6 deltagare för att få hög kvalitét på handledning, lärande och utveckling och för att nå hög grad av trygghet i gruppen. 

Handledning hjälper oss att utvecklas i vårt EFT-arbete och gör arbetet roligare. I två dagar samlas vi för att i ett kreativt och öppet klimat lära oss av varandra, och få fokuserad EFT-handledning av Marianne Gustafsson, certifierad EFT-terapeut samt i utbildning till EFT-handledare.

Vi startar dagarna med gruppstärkande kreativa övningar och fortsätter sedan med handledning där vi varvar handledning på egna filmklipp med rollspel och små teoretiska avsnitt där utbildningsfilmer kan visas. Fokus ligger på lustfylld utveckling och lärande. Varje deltagare får minst 60 min handledning på eget arbete. Du kan tillgodogöra dig handledningstimmarna för certifiering.

För den morgonpigge startar dagarna med morgonyoga och meditation utomhus, på terassen med utsikt över dalen ner mot Cannes och medelhavet, eller vid poolen omgiven av olivträd. Kvällsaktiviteter kan komma att erbjudas.

För anmälan krävs:

  • Minst en grundläggande utbildning i EFT, Emotionellt fokuserad terapi för par.
  • Minst ett inspelat band på ditt EFT – arbete på minst 10 och max 20 min. Du ska ha valt ut ett avsnitt du vill visa och ha med dig en frågeställning, eller något som du vill fokusera på i ditt filmklipp. 

Datum under vår och sommar 2020: 7-8 mars, 21-22 maj, 22-23 juni. 

  • Dag 1: Start kl 10.00 med Fika. Dagen avslutas kl 17.00
  • Dag 2: Start kl 9.00. Dagen avslutas kl 16.00.

Boende: 

Boende finns på gården, se nedan. För gäster på retreats och kurser ges 15% rabatt på boende på La Royrie.

Det finns gott om andra möjligheter till boende i närheten. Här kommer två rekommendationer:

Våra rum:

Chambre des Mariés Dubbelrum, 2 pers

100 euro per natt (inklusive frukost)

Chambre des Oliviers Dubbelrum, 2 pers

100 euro kr per natt (inklusive frukost)

Gîte du Roy René

Lägenhet: 3-5 personer

100 euro per natt (ev tillägg frukost 10 euro per person)

Om La Royrie

Gården La Royrie är ett gammalt kloster från 1500-talet. En av Frankrikes kungar bodde under en period i klostret, därav namnet La Royrie. Kungen fick sedan klostret i gåva av munkarna som idag istället håller till utanför Cannes på ett par öar. Gården drivs idag som Olivodling med ca 200 träd på en två hektar stor mark. Omgivningen är enastående med en natur som till stor del växer vilt. Det finns gott om avskilda platser att vila på runt om på den stora gården och en skön pool att svalka sig i. Den helt ekologiska olivoljan som produceras har belönats med prestigefyllda priser för sin höga kvalitét. Gården tillverkar även en fin olivtapenade samt hudvårdsprodukter som innehåller den läkande blomman Hélichryse. På Korsika,  ”skönhetens ö”, kallas blomman, Immortelle. Blomman har en rad läkande egenskaper mot en rad sjukdomar och innehåller bland annat motståndskraft mot hudens åldrande. På gården strävar vi efter en ekologisk och hållbar livsstil. 

Om handledaren:

Marianne Gustafsson är socionom och leg psykoterapeut, handledare i psykoterapi, certifierad EFT-terapeut samt i utbildning till EFT handledare. Hon har många års erfarenhet av arbete med grupper, grupphandledning, teamutveckling, utbildning och psykoterapi. Hon startade sin bana som socionom 1998 för att arbeta med samhällsarbete, förändringsprocesser och organisationsutveckling. Hon arbetade därefter som familjeterapeut med barn, unga och familjer i många år.

Idag arbetar hon främst som parterapeut inom metoden Emotionellt fokuserad terapi för par, handleder och utbildar i EFT och systemisk familjeterapi samt förändringsarbete. Hon har praktiserat yoga och meditation sedan 2005. Betydelsen av medveten närvaro är en röd tråd i hennes arbete, både som psykoterapeut, handledare och utbildare. 

Marianne är aktiv och kreativ som handledare och har arbetat med EFT sedan 2013/14 då hon gick sin grund och påbyggnadsutbildning i EFT. Marianne handleder idag en rad grupper i systemiskt inriktat familjeperspektiv, i Emotionellt fokuserad terapi, och är även handledare på steg 1 på Socialhögskolan, Stockholm från hösten 2019.

På kursgården La Royrie i södra Frankrike håller hon  från sommaren 2019 parretreats och workshops med handledningsgrupper. 

Anmälan:

Anmälan är bindande och skickas till t.marianne.g@gmail.com. Kursavgift betalas i samband med anmälan. Gruppen kan vara max 6 och minst 4 deltagare. Vid färre än 4 deltagare ställs workshopen in. 

Kursavgift: 

4300 kr plus moms. Faktura skickas per epost i samband med anmälan.

Lunch och fika ingår i avgiften båda dagarna. Meddela i anmälan om du behöver specialkost.

Resa:

Res till Nice. Från Nice är det 3,5 mil till La Royrie. Transfer kan ev ordnas från flygplatsen men det går enkelt att ta buss eller tåg upp till Grasse. 

Tågtrafiken fungerar väl och snabbt i Frankrike. Från Paris åker man till Cannes (som är närmsta stad) med tåg på ca 5 timmar.