Nytt år 2022!

Livsverk stiger in i det nya året 2022 med stor förväntan! Året som står för dörren innehåller flera nya spännande uppdrag, samarbeten, workshops och utbildningar. Men först en tillbakablick på året 2021 där Livsverk genomgick en del stora förändringar.

I början av året startades Stockholms EFT-center AB, av Marianne och Jens Mebius. Marianne gick samtidigt in i en roll som ”trainer in training” i EFT vilket innebär att det så småningom blir två trainers i Stockholm centret. Därmed inleddes ett nära samarbete mellan Livsverk och Stockholms EFT-center. Centret stakade ut riktningen i en första Kickoff i juni. Flera utbildningar inom EFT genomfördes både online och på plats i centrala Stockholm under året. Våra deltagare var mycket nöjda med utbildningarna. Feedback som ”Detta är den bästa utbildningen jag någonsin gått”, gör en förstås överlycklig. Utbildningar är väldigt givande och utvecklande även för oss som leder dem. Varje kurs sätter avtryck i en, och deltagarna tar man till sitt hjärta. 

Livsverk genomförde också två egna systemteoretiska utbildningar online under 2021 på uppdrag av socialtjänsten i en stockholmskommun. ”Att möta familjer i samtal” är en systemisk utbildning på fem dagar med inriktning familjeterapi. Vilka supertalanger och hjältar det finns inom socialtjänsten! Socialarbetarhjärtat klappar extra starkt för dem! Och vilken skillnad det blir när det systemteoretiska perspektivet integreras i socialt arbete. När hela familjer får mötas kring problem och får hjälp att hitta bättre sätt att möta varandras behov.

Under våren gav olyckliga omständigheter en tids sjukskrivning men sommaren bjöd på återhämtning och ny kraft nere i Provence där möjlighet finns för både vila och arbete. En väldigt fin konferens online från USA, ”Race & Couple Conference” hanns med under sommaren som gav viktig ny kunskap och nya insikter. I Sverige brottas vi med samma problem som i USA, och vi möter dessa i terapirummet.

Ett spännande besök på olivgården La Royrie av en kär gammal kursare och kollega från Skåne resulterar i ett förhoppningsvis kul samarbete framöver…Återkommer så snart vi vet mer. 

Hösten smög i gång lugnt och Livsverk flyttade in i nya lokaler på Kungsgatan. Vi stormtrivs nu med vårt nya centrala läge. 

I psykoterapirummet skapas starka emotionella möten och upplevelser. Det är en stor ynnest att få ha detta yrke som är så kreativt och som kräver total närvaro och intoning. En EFT-parterapi kan ta tid men den ger så gott som alltid resultat i mer närhet, kontakt, kärlek och förståelse i parrelationen. Några familjeterapier har det också blivit under året. Gränser återupprättas, kommunikationen blir öppnare och tydligare, gamla anknytningssår läks. De individuella terapier som får plats är en gåva, där hittar vi ett eget fokus och riktning. 

Nytt för året var också en fördjupning inom EFFT, Emotionellt fokuserad familjeterapi. Efter att under 2020 gått nivå ett blev 2021 tillfälle till nivå två i EFFT, och en fördjupad workshop under tre måndagskvällar online från Kanada med två av grundarna, Gail Palmer och Jim Furrow. Att arbeta med EFFT i familjer är en form av familjeterapi som tilltalar, hela familjesystemet är i fokus och samtidigt arbetar vi i dyader med att läka anknytningssår i relationer.

Ett annat spännande område under året är handledning. Något av det mest givande som finns är just att få handleda grupper som arbetar med socialt arbete, parterapi, familjerådgivning, familjeterapi och familjebehandling i privat verksamhet, landsting och kommun. Att få lära känna grupper, se dem utvecklas och växa, få följa deras arbete med ibland de mest utsatta, är en förmån och ger varje gång nya insikter, växande och lärande även för handledaren.Några söker specifik EFT-handledning där kunskap i metoden fördjupas och terapeuter blir allt skickligare i metoden. Ett par grupper som funnits med under många år avslutades för att lämna utrymme för mer tid att utveckla Stockholms EFT center,  och tyvärr fick några riktigt spännande uppdrag inte plats. Men några handledningsgrupper stannade kvar, och för året 2022 kommer också några nya att starta! 

Vad kommer att hända under 2022? Jo, förstås mer fokus EFT och familjeterapi i handledning för nya året.  Stockholms EFT-center kommer att få en del uppmärksamhet. Bland nyheterna finns ”EFT-verkstad”. En workshop för er som vill utvecklas och växa i metoden EFT. Grund och påbyggnadsutbildningar fortsätter under året, mer info på centrets hemsida om allt som händer under året finns på https://www.eft-stockholm.se. 

Efter dessa år av pandemi har verksamheten nere i Frankrike legat på is men nu vågar vi återuppta två av våra erbjudanden därnere, ”Handledningsworkshop” och ”Par-retreats” Kom närmare varandra! EFT-parretreat 2 – 3 dagar i Provence! Nya datum för våren 2022 nere på olivgården La Royrie i Provence.

Och sist men inte minst. Behovet är nu stort efter medarbetare som kan jobba under Livsverks paraply med uppdrag inom psykoterapi och handledning. Vi letar efter till att börja med efter en till två EFT utbildade psykoterapeuter och hoppas kunna hitta dessa under våren. 

Ledigheterna under jul och nyår har gett ny inspiration och kraft för året som nu kommer. Med stor glädje skuttar vi in i 2022! Hoppas vi ses!