När vi öppnar fönstret och släpper in våren

Ibland glittrar livet till. Som under veckan som varit. Samtidigt som våren gör intåg därute, letar den sig också in i mitt terapirum. Så fina samtal där med både tårar och glädje det har varit. När vi kan fånga ögonblicket som berör något dolt, något som inte kunnat visas tidigare. Som legat kvar under vinterns täcke men som nu vågar sig fram. Emotionella möten där mörkret byts mot ljus inom och emellan dem. Emotionella blockeringar släpper som isen nu släpper taget om vattnet. När vi är där i de ögonblicken känner vi kanske livet i sin renaste form. Den emotionella våren blåser in.

Jag känner hoppfullhet inför det nya som varje vår bär, som ska driva fram det som sedan ska bli, hur livet vaknar igen efter den stora långa mörka vintern. Där allt vilat inför det som sedan måste knoppas när ljuset kommer tillbaka, som så småningom ska slå ut och blomma. Allt har sin tid och sin plats men nu är det dags att göra plats för våren.

Vi blir fler och fler parterapeuter som arbetar Emotionellt fokuserad terapi i Stockholm, och även runt om i Sverige. Det är en terapiform som på djupet bejakar människans naturliga behov av trygghet och förståelse. Ibland kan det ta tid att få de emotionella blockeringarna att släppa men det kommer, tids nog. De finns där för att vi behövt skydda oss, med en rustning, en sköld, av en ogenomtränglig is ibland. Kan vi börja lite försiktigt lita på kärleken och godheten, på att jag duger som jag är, och att du finns där och accepterar mig, så har vi börjat öppna oss för den inre våren.