Kurser

Parretreat på vårt Center i Grasse, Côte d’Azur

Livsverk erbjuder för er som redan går i en EFT-parterapi på Livsverk, eller för er som vill starta en EFT-parterapi och som önskar en fokuserad tid för varandra med ett genomtänkt innehåll – en unik möjlighet för att stärka er parrelation. Under två dagar arbetar ni tillsammans med Marianne Gustafsson, certifierad EFT-parterapeut, med er relation på den underbara Olivgården  ”La Royrie” i Grasse, södra Frankrike. Ni väljer antingen förmiddagspass 9.00-12.00 eller eftermiddagspass 13.00-16.00. Tre timmar parterapi kan verka långt, men par som väljer att gå i en mer intensiv form av EFT tycker att tiden går fort och märker att terapin blir mer effektiv när man kan stanna  i processen och bara fokusera på varandra. Här behöver ni inte bli avbrutna av andra plikter som ni har därhemma utan kan helt koppla av och ha tid för varandra och med varandra.

2 dagar retreat vår och sommar 2020

  • 21-22 mars
  • 1-2 maj
  • 7-8 juni
  • 27-28 juni
  • 14-15 augusti

Tider

Alternativ 1: 09.00-12.00

Alternativ 2: 13.00-16.00

Samma tider gäller för båda dagarna. Fikapaus ingår.

Pris:

8500 kr (2 personer).

En visit i Olivgården och Olivoljeprovning ingår i kursavgiften. 

Resa: 

Res till Nice. Från Nice är det ca 35-45 min resa med bil till den lilla byn Grasse. Det finns även tåg och buss som man enkelt tar från Nice till Grasse. 

Boende: 

Boende finns på gården, se nedan. För gäster på retreats och kurser ges 15% rabatt på boende på La Royrie.

Det finns gott om andra möjligheter till boende i närheten. Här kommer två rekommendationer:

Våra rum:

Chambre des Mariés Dubbelrum, 2 pers

100 euro per natt (inklusive frukost)

Chambre des Oliviers Dubbelrum, 2 pers

100 euro kr per natt (inklusive frukost)

Gîte du Roy René

Lägenhet: 3-5 personer

100 euro per natt (ev tillägg frukost 10 euro per person)

Om La Royrie:

Gården La Royrie är ett gammalt kloster från 1500-talet. En av Frankrikes kungar bodde under en tid i klostret, därav namnet La Royrie. Kungen fick sedan klostret i gåva av munkarna som idag håller till utanför Cannes på ett par öar. Gården drivs idag som olivodling med ca 200 träd på en två hektar stor mark. Omgivningen är enastående med en natur som i vissa partier växer vilt. Det finns gott om avskilda platser för den som vill ha en lugn stund i naturen. Den helt ekologiska olivoljan som produceras har belönats med prestigefyllda priser för sin höga kvalitét. Gården tillverkar även en fin olivpasta samt tvål och hudvårdsprodukter som innehåller den läkande blomman Hélichryse, som även den odlas på gården. På Korsika, den franska ”skönhetens ö”, kallas blomman, Immortelle. Den har en rad läkande egenskaper och innehåller bland annat motståndskraft mot hudens åldrande. På gården strävar vi efter en ekologisk och hållbar livsstil. Läs mer om La Royrie här.

 

Om Marianne:

Marianne Gustafsson är socionom och leg psykoterapeut, handledare i psykoterapi, certifierad EFT-terapeut samt i utbildning till EFT handledare. Hon startade sin bana som socionom 1998 för att arbeta med samhällsarbete, förändringsprocesser och organisationsutveckling. Hon fortsatte därefter att arbeta med barn, unga och familjer och utbildade sig till leg familjeterapeut. Idag driver hon företaget Livsverk med egen mottagning där hon framförallt erbjuder Emotionellt fokuserad terapi för par, handledning och utbildning. Hon har praktiserat yoga och meditation sedan 2005 och använder sig av betydelsen av medveten närvaro, både som psykoterapeut, handledare och utbildare. Marianne är varm och närvarande som parterapeut och har arbetat med EFT sedan 2013/14 då hon gick sin grund och påbyggnadsutbildning i EFT. 

På kursgården La Royrie i södra Frankrike håller hon från och med sommaren 2019 parretreats och workshops med handledningsgrupper.